Kosár

Nincs termék a kosárban.

Teatündér tippjei

ÍGY KÉSZÍTS EL EGY TÖKÉLETES CSÉSZE SZÁLAS TEÁT:



  • Jó teát csak jó minőségű, hideg csapvízből lehet készíteni. Legjobb a szűrt víz, amihez elegendő egy otthoni használatra alkalmas szűrőkancsó. Ha azonban a csapvíz rossz minőségű, nagyon kemény, esetleg vas vagy klór ízű, használj inkább alacsony ásványi anyag tartalmú ásványvizet (160-200mg ásványi anyag/liter az ideális). Legjobb és legtisztább azonban a forrásvíz, ha van rá módod, ilyet használj a legjobb teáidhoz! 

  • Ha vízforralót használsz, mindig öblítsd ki és töltsd fel friss, hideg, oxigéndús csapvízzel. Soha ne forrald újra a már használt vizet, mert annak már nincs oxigéntartalma, és nem hozza ki tökéletesen a tea aromáját. És kérlek, SOHA ne melegíts teavizet mikróban. Ugye, nem is tennél ilyet??

  • A pontos adagolás és a víz megfelelő hőmérséklete nagyon fontos. Egy csészéhez elegendő 1 teáskanál szálas tea (kb. 1,5- 2g). Túl sok tealevél keserű italt eredményez.

  • Fontos a víz hőmérséklete. Fekete és gyümölcsteához jó a 90-100 C fokos víz, de ha herba vagy zöld teát készítesz, várj 2-3 percet, míg a víz visszahűl 75-80 C fokra. Japán zöld teák még kényesebbek, ott a maximum 70 fokos víz az ideális.

  • Fekete teát 2-3 percig, zöld vagy fehér teát 1 percig, herba- és gyümölcsteát pedig 8-10 percig áztass a legjobb ízhatásért.

  • Dőlj hátra, zárd ki a külvilágot néhány percre és élvezzd!